HTML

Mex Sahara

Friss topikok

  • indamain: Sajnáljuk, a keresett fájl nem létezik. Győződjön meg róla, hogy a helyes URL-címet adta meg, és ... (2019.08.16. 23:45) Szerelési kézikönyv - Kincs közkézen
  • container: Sziasztok! Emelkedőkön mennyire lehet használni a Saharát? A váltóval jobb, mint egy sima automat... (2014.11.17. 09:31) Milyen célra jó a Mex Sahara?
  • mexsahara: @rockneverdie: nabassz! A motor nem erdekes, neked jobbulast! (2014.04.13. 18:02) Facebook
  • Juhasz Gyula: aprod.hu/hirdetes/motor-sahara-mex-ID1TJGn.html (2014.03.31. 13:06) Felfigyelnek rá!

Címkék

Első hibák, hiányosságok

2013.03.10. 15:19 mexsahara

Voltak hibák, mikről a megvételkor tudtam.

Ezekből nem volt sok. Ráadásul jelentéktelen apróságokról beszélünk. Biszbaszok, amikre vagy 3-4000Ft-ot költ az ember és akkor megcsinálja a szakember, vagy rá kell szánni azt az egy tavaszi délutánt, amit amúgy is jó a levegőn eltölteni.

Igazi, jelentéktelen hiba, hogy a bal lábtartó gumija törött volt. Ezt 600Ft-ért rendeltem. Majd felteszem. Pillanatnyilag baromira nem zavar.

A használatban már zavaróbb hiányosság a sebességfokozat kijelzőjének hibája. Itt ne csiribiri digitlis kijelzőre gondolj!  Van 5 izzó (0-1-2-3-4) az öt színes kis műanyag lapocska mögött. Ezek közül csak 3 működik. (0, 1, 4)
Az izzók cseréje első ránézésre nem egyszerű. És itt a fényszóró, index izzójára is gondolok. Úgy néz ki, hogy egy egyszerű izzó cseréjéhez a fejidom minden elemét le kell bombázni. No, ez sem nagy mutatvány, kb 9 db csavarról beszélünk... No de mégis! (Az optimista énem azt mondaná, hogy így legalább pár év múlva nem csúfítja majd a fényszóró búráját  kér korrodált csavarfej.)

Szintén megszokható, de zavaró az irányjelző mikrokapcsolója. Itt egy indexelés követően visszahúzott kapcsolót képzelj el, ami a visszahúzás pillanatában azonnal a másik irányba kapcsol át. Sebészi pontosságot vár tehát el a kapcsoló a hüvelykujjtól. Két lehetésges megoldást látok. Az egyikszerint, a(z izzócsere miatt) lebontott fejidom alá egy csipogó kerül beépítésre. A másik szerint a kapcdsolót fogom kicserélni. (ettől még a csipogó beépítéséről nem mondok le!). Ehhez viszont szét kellene nézni, mert méretazonos kapcsoló kell. Kendácsolni nem akarok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mexsahara.blog.hu/api/trackback/id/tr545126033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása